ქიმიის ტერმინთა განმარტებითი ლექსიკონი
- ინგლისურ-ქართული
- ქართულ-ინგლისური
- ლექსიკონის შესახებ
- გამოხმაურება
glycolipids | გლიკოლიპიდები |
Naturally occurring 1,2-di-O-acylglycerols joined at oxygen 3 by a glycosidic linkage to a carbohydrate part (usually a mono-, di- or tri-saccharide). Some substances classified as bacterial glycolipids have the sugar part acylated by one or more fatty acids and the glycerol part may be absent.
|
ბუნებრივად წარმოქმნილი 1,2-დი-O-აცილგლიცეროლები, რომლებშიც გლიცერინის ნაშთი გლიკოზიდური კავშირით შეერთებულია ნახშირწყლის ნაშთთან (როგორც წესი, მონო-, დი- ან ტრი-საქარიდთან). ზოგიერთ ნივთიერებას, რომელიც კლასიფიცირდება, როგორც ბაქტერიული გლიკოლიპიდები, შაქრის ნაშთი აცილირებული აქვს ერთი ან მეტი ცხიმოვანი მჟავით, ხოლო გლიცერინის ნაშთს შეიძლება არ შეიცავდეს. |
See also: glycosides | lipids | lipopolysaccharides | | ასევე იხილეთ: გლიკოზიდები | ლიპიდები | ლიპოპოლისაქარიდები | |
Source | წყარო: 1.PAC, 1995, 67, 1307 (Glossary of class names of organic compounds and reactivity intermediates based on structure (IUPAC Recommendations 1995)) on page 1337 2.White Book, p. 187 |