სიახლეები

 

ელიზბარ ელიზბარაშვილი: უკარება ტეფლონი

კულინარიის ერთ-ერთი მთავარი გამოწვევა, გემოების, არომატების, ფერების შეხამებასთან ერთად, ისეთი პროდუქტების შექმნაცაა, რომლებიც ნაკლებ ზიანს მიაყენებს ადამიანის ორგანიზმს. ახალი, მიმზიდველი მარკეტინგული ტერმინიც მოვიგონეთ – „ჯანსაღი კვება“, თუმცა საკვების უვნებლობა ოდითგანვე აქტუალური იყო. იმ დროიდანვე, როცა კარაქი ერბოდ ვაქციეთ, ხაჭო – დამბალხაჭოდ, რძე – ყველად, ხორცი – ლორად, როცა აღმოვაჩინეთ, რომ დამარილებული ხორცი უფრო მეტხანს ინახებოდა, არამალფუჭებად ჩურჩხელას შესანიშნავად შეეძლო ცოცხალი ორგანიზმის ენერგეტიკული ბალანსის შევსება და ა.შ. მაგრამ, ასე მომრავლებული კულინარიული შოუებისა თუ კონკურსების და შეფმზარეულის პროფესიის ესოდენი პოპულარობის მიუხედავად, ჯერ კიდევ ბევრია ისეთი ხალხი, რომლის კულინარიული შესაძლებლობები ერბოკვერცხის შეწვას ვერ სცდება და მათაც კარგად უწყიან, რომ უცხიმოდ შემწვარ კვერცხს ტაფას ვერ აფხეკ, ხოლო თვით ტაფა, თუ კარგად არ გარეცხე, სულ მალე ყორნისფერს მიიღებს და ქვიშით ხეხვაც ვეღარ უშველის.

სტატია სრულად იხილეთ ინტერნეტგაზეთ mastsavlebeli.ge-ზე

 

 

გამოქვეყნებულია: 26-10-2022