შეეკითხე მეცნიერს

კითხვა:

ძალიან გთხოვთ მიმითითოთ ლიტერატურა, სად შეიძლება წავიკითხო ინფორმაცია საპნის ცხიმების შესახებ, თქვენი გამოცდილება გამიზიაროთ. მე ვიცი ანალიზები ცხიმების შესახებ. ასევე საოჯახო ანუ როგორც ჩვენ ვეძახით სარეცხი საპნის ანალიზები, მაგრამ საერთოდ ტექნოლოგიაზე ძალიან მწირი ინფორმაციაა, გმადლობთ.
მარინა ქარსელაძე

პასუხი:.

საპნის ტექნოლოგია ზოგადია ნებისმიერი ხარისხის საპნისათვის და მოიცავს ხარშვის, კორექტირების, გამომარილების, შრობისა და დაყალიბების სტადიებს. ძირითად ნედლეულს წარმოადგენს ცხიმები და ნატრიუმის ტუტე. საპნის ხარისხის მიხედვით ვარირებს გამოყენებული ცხიმების სახეობა, რაოდენობა და დამატებითი კომპონენტები (მაგ, ტიტანის დიოქსიდი, პარფიუმი, პიგმენტი, და ა.შ).

სამწუხაროდ, საპნის ტექნოლოგიაზე არ შემიძლია შემოგთავაზოთ ქართულ ენოვანი ლიტერატურა. ინგლისურ ენაზე შეგიძლიათ იხილოთ შემდეგი სახელმძღვანელოები:
1. The complete technology book on soap
2.1. Handbook On Soaps, Detergents & Acid Slurry 2Nd Edition

 

 

 

ჩვენი სტუმარი

მარიკა მეგრელიშვილი

ამ სკოლამ მომცა შესაძლებლობა გამეცნო ქიმიით დაინტერესებული თანატოლები

 

 

სწრაფი ბმულები